2008. december 9., kedd

Mikulásparty és rákvacsora!

Tartottunk Mikuláspartyt 6án! :) Feldíszítettük a lakást, vettünk díszeket, égősort! Franky még csórt fenyőgallyakat is valahonnan. :D Jorge (Horhe-nek ejtik itt) készített nekünk fantasztikus vacsit, franciasalátát (itt orosz salátának hívják) meg paellát, de nem tengeri cuccosat, hanem húsosat, ami nálunk szerintem rizses húsnak felel meg. Végül nyolcan voltunk. Csináltunk forralt bort is! A képen Ágival vagyok, aki Franky ismerőse, itt él Madridban már három éve.









Ma, azaz 9én, elmentünk vacsorázni. Dimitrinek, Franky munkatársának, aki szintén itt lakik születésnapja volt ma. Találkoztunk Gonzaloval, bemutattam neki a barátaimat, aztán elmentünk egy elég népszerű étterembe. Az étterem híres a tengeri herkentyűíről, hát ezt is ki kellett próbálnunk.... :D Rendeltünk egy nagy tálat 4 személyre, de ötünknek is túl sok volt... Volt azon minden, kis garnéla nagy garnéla, tarisznyarák kicsibe, óriásba, meg még egy olyan, aminek nem tudom a nevét. És volt rajta percebes, amit a múltkor főztünk. Még előételnek kaptunk valami olyan kagylót, aminek szintén nem tudom a nevét.








A rákok nagyon finomak voltak, de elég vicces volt, ahogy mi ketten szörnyűlködtünk Frankyvel, hogy hogy néznek ki, meg hogy, hogyan kell ezt megenni stb. Vicces volt. Volt ilyen kis törőeszköz is! :D Azt is használtuk, fröcsögött meg ropogott minden! Úgy teleettük magunkat, hogy majdnem rosszul lettünk a végére. Mindezekhez egy üveg fehér és egy üveg vörösbort ittunk. Dimitri elég jókedvében lehetett, mert mindent kifizetett, hiába győzködtük. Szegény Gonzalo olyan helyen dolgozik, ahol négykor kezdődik a munka hajnalban, szóval igyekeztünk haza. Jó kis este volt, ma is kipróbáltunk új dolgokat! :D

2 megjegyzés:

ronyiszka 2008. december 9. 11:01  

ti ma mar vacsoraztatok??

Mezei Virág 2008. december 9. 14:13  

Jaaa! :D Pfff, szöszíííííí.

  © Blogger template 'Isfahan' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP