2008. november 11., kedd

Munka, kagyló, városnézés...

Hola everybody! Na ez "spanglish", amit én is előszeretettel alkalmazok, ha nem jut eszembe valamilyen szó spanyolul... Már beindult a munka végre. Hetente 3-4-szer kell mennem dolgozni. Hárman vagyunk gyakorlatosok. A főnök Ines, a tervezőpáros női tagja. Az ő házában van az emeleten kialakítva egy nagy dolgozószoba. Múlt héten szabásmintákat készítettünk elő, most pedig valami kalapszerűségeket fogunk tervezni. A lányok beszélnek angolul, de folyton gyakoroltatják velem a spanyolt is, így legalább haladok azzal is. :) Majd készítek róluk képeket, meg a munkahelyről is.

Tudom, hogy hihetetlen, de rákattantam a tengeri herkentyűkre. Na bumm. Most, hogy itt vagyok, végre van valami új az életemben (mármint gasztronómiailag). És hát a hétvégén kipróbáltuk, hogyan kell kagylót főzni (ill. vénuszkagylót). :O Hát nagyon vicces volt. Csak egy rossz van benne, hogy szegények élnek még, mikor megveszik. És azért nyílnak ki, amikor megfőttek. Juhhh! De viszont finomak.






Vasárnap pedig el akartunk menni Európa legnagyobb halpiacára, de rossz helyen indultunk és végül nem szaladtunk át 3 autópályán (mások igen). Így aztán elmentünk Madrid nagy pályaudvarára, amit Atocha-nak hívnak. Ott igazi látványosság, hogy a pu. belsejében pálmafák, meg mindenféle egzotikus növény van. Igazi dzsungel. :) Nagyon tetszett.





Így néz ki az egész állomás "váróterme" , és a jobb oldali képen pedig maga az állomás látszik. Itt jár a "cerkanias renfe", ami kábé az otthoni HÉV-nek felel meg. Ezzel megyek dolgozni. Van emeletes is, olyannal is mentem már. :)


Aztán még bolyongtunk a városban, meg nézelődtünk.

0 megjegyzés:

  © Blogger template 'Isfahan' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP