2008. október 20., hétfő

El Escorial

Szombaton elutaztunk El Escorialba, ami kb. 1 órányi vonatútra van Madrid központjától. 3an mentünk, Franky, Gaby (a bolíviai csaj), meg én. Na tehát El Escorialról mit kell tudni. Európa egyik leghíresebb palotája van ott, amelyet II. Fülöp építtetett. Érdekessége, hogy az egyik torony tetején a téglák között van egy aranytégla. Ezzel fitogtatta, hogy neki mennyi aranya van… Hehe. Monumentális látvány és a háttérben pedig kisebb hegy látható, ami nagyon jól néz ki. :D Először egy parkon sétáltunk keresztül, ahol rengeteg gesztenyefa meg fenyőfa volt. Elég sok vicces fotót készítettünk. Íme néhány:





A városka nagyon hangulatos, zegzugos, kis utcákkal, kisvendéglőkkel. Ott ebédeltünk mindenféle tengeri cuccot. Már egészen megbarátkoztam vele, simán eszem a halakat… :D És lassan megtanulom, az ételek, meg halak elnevezéseit is. Na ettünk, aztán még a palota körül mászkáltunk. Vissza fogunk menni oda még, mert diákkal 3 Euró a belépő, anélkül meg 8, így nem mentünk be…. Mire elértük a vonatot visszafele, már zuhogott az eső, de mázlink volt, mert addig egyetlen csepp se esett. :)






Vettem magamnak egy spanyol tankönyvet, abból tanulok, meg egy mini angol-spanyol szótárat is. Az angol-magyar 1000Ft volt kábé, a magyar-spanyol meg 5000Ft értékű. Hát akkor inkább még az angolt is tökéletesítem… ;) A könyvhöz CD is van. Együtt tanulok a Frankyvel, meg a Diegóval, aki argentin. Így mi tanulunk spanyolul, őt meg tanítjuk angolra. Mindenki jól jár. A képen, tőlem balra Jorge (úgy ejtik, hogy horhe), columbiai, tőlem balra pedig Diegó, argentin srác. Ők (is, mert vannak mások is) Franky lakótársai. Nagyon viccesek,Jorge egyáltalán nem beszél angolul, mi meg csak keveset spanyolul, szal többnyire mutogatás, meg nevetés van.




Voltam pénteken az új munkahelyemen! :D Találkoztam Inezzel, az egyik tervezővel. Szimpatikus volt nagyon. Van még ott egy lány, akivel együtt fogok dolgozni, ő is beszélangolul. Amolyan mindenes leszek, aki mindig ott segídkezik, ahol éppen kell. Látni fogom, majd hol veszik az anyagokat, hol fotóznak és hol varratják a ruhákat. Már alig várom! :D Kiderült, hogy mégse oda költöznek, ahova mondták, így még jó, hogy nem béreltem lakást Madrid északi részén… Viszont most majd Madrid külvárosi részébe kell majd kijárnom. A hely neve Pozuelo, rajta van a térképen, nyugatra.





Na hát nincs közel, de ez van, a cég novemberben költözik majd. Kaptam feladatot itthonra. Első körben szabásmintákat kell másolgatnom, nem nehéz feladat. Legközelebb szerdán kell mennem a városba egy helyre, ahol divatbemutató lesz. Illetve „catwalk” show, ott kell majd segédkeznem. Izgalmas lesz, mert a ruhák állítólag csokoládéból lesznek! Na erre kíváncsi leszek! Viszek fotómasinát, aztán beszámolok. ;)


Az eddigi képeket most is feltöltöttem: http://picasaweb.google.com/mviragka

Puszi!!!!!

1 megjegyzés:

ronyiszka 2008. október 21. 16:37  

te aztan kiveszed a reszed a jobol!! :-)

  © Blogger template 'Isfahan' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP