2008. október 27., hétfő

Teleférico Madrid y Segovia

Üdv mindenkinek! Ez a hétvége elég eseménydús volt (szerencsére). :) Először elmentünk szombaton Frankyvel libegőzni (Teleférico Madrid). Illetve hát kabinos felvonókkal mentünk úgy 15 percet kb. Szép kilátás, nagyon kellemes idő volt.



Fent nem sok látnivaló akadt, erdő mindenfelé, meg egy kis park van ott. Viszont jó kilátás nyílik a vidámparkra, és hallani lehetett a sikolyokat is. Mászkáltunk egy órát, aztán szépen lementünk. Este vacsiztunk feketekagylót, meg kis tintahalakat kirántva. Végre találtunk egy helyet, ami olcsó, és nem túristafíling. Ide helyiek járnak, igazi kis talponálló kocsma és kisvendéglő. :)

Képek: http://picasaweb.google.com/mviragka/TelefRicoMadrid#



Na de, vasárnap elmentünk Segoviába. Háát az a város nagyon gyönyörű. Sok látnivalóval, kisutcákkal, klassz atmoszférával. Nagyon mázlisták vagyunk, mert egész nap sütött a nap és 25 fok körül volt a hőmérséklet. Egyszóval minden stimmelt! :D 4en mentünk, kocsival. Franky (magyar), Juan (spanyol), Diego (argentin) és én.


Először megnéztük a római kori vízvezetéket. Segovia római vízvezetéke, pontosabban vízvezetékhídja az Ibériai-félsziget egyik legjelentősebb római kori műemléke. A kasztíliai város jelképe, amely a címerében is szerepel. 1985-től – az óvárossal együtt – a Világörökség részét képezi.



Majd a Katedrálist kívülről belülről, és mindenhogy nagyon szép volt. Alapkövét 1525ben tették le. A késő gótikus, harmonikus formájú impozáns méretű katedrális festett flamand ablakaival, műkincseivel sokak szerint Európa egyik legszebb gótikus műemléke.



Ezután elsétáltunk megnézni az Alcázart. A nyugati sziklaleszakadásnál, ahol a mélyben két patak találkozik, áll a középkori lovagvilág mesekastélya. Közelében remek kilátó a környékre. Maga a vár roppant vastag falaival, lovagtermeivel, rengeteg nagyobb és kisebb tornyával kápráztat el, a termekben a királyi élet kellékeivel, amiket alaposan megszemléltünk… Kicsit fogdostuk a páncélozott lovagokat és nem vettük észre, hogy beindul magnóról egy szöveg. Mire harmadszorra indították el, akkorra fogtuk fel, hogy az nekünk szól, és ne nyúljunk semmihez! :D Felmentünk a toronyba is, ahonnan nagyon jó kilátás nyílt a városra.




Később sétálgattunk a városban, meg megnéztük az összes kis szuvenír boltot. Ittunk egy sört egy kis eldugott helyen, aztán a főtéren ettünk valamit, meg üldögéltünk, aztán szépen hazajöttünk.





Az összes kép itt: http://picasaweb.google.com/mviragka/Segovia#


Írjatok!

0 megjegyzés:

  © Blogger template 'Isfahan' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP