2008. október 14., kedd

Parque del Retiro

MEzen a mai kellemes hőmérsékletű (24 °C) napon ellátogattam a Retiro parkba. A Retiro park Madrid központjában 143 hektár területen fekvő szabadidő park, melyet II. Fülöp létesített, a közepén felesége Tudor Mária számára palotát építtetett. VII. Ferdinánd tette látogathatóvá a parkot, 1869 óta a város kezelésében áll. A Retiro szó menedéket jelent, a madridiak kedvelt pihenőhelye a város forgatagában. A parkot 2930 m hosszú kovácsoltvas kerítés veszi körül. 11 bejáraton közelíthető meg. A parkban mindenhol gyönyörű virágágyások vannak. Egyszerűen nagyon-nagyon szép az egész. Néhol, mintha erdőben sétálnék, néha meg szigorúan rendezett kertekben járok. Van egy nagy tó a parkban, ott csónakázni is lehet.




A rózsakert az egyik kedvencem, telis-teli van kis rózsakertekkel, amikben más és más fajtájú és különböző színű rózsák vannak. Kert közepén egy kis tavacska van, a két szélén pedig egy-egy kis szökőkút. Mesés.





Ami még nagyon tetszett az a Kristálypalota (természetesen). Egy tó előtt helyezkedik el, üvegből van az épület, nagyon szép. A tóban és környékén rengeteg kacsa található. (Bogika, nézd meg a képeket!). Mindegyik jóó nagy. :) A parkban nagyon sokféle növény található, nagyon sok fa, köztük rengeteg fenyőfa, ami a kedvencem, de van gesztenyefa és platánfa itt is tömegestül. Ide még jönni fogok olvasni, vagy csak pihenni. :)






Összes kép itt: http://picasaweb.google.com/mviragka/RetiroPark#




4 megjegyzés:

ronyiszka 2008. október 15. 13:48  

es mikor kezdesz dolgozni?? :-))

Mezei Virág 2008. október 16. 2:02  

Hehe, most pénteken kell mennem először a céghez, este 7re, gondolom bemutatkozósdi lesz. Aztán jövő héttől nagy kanállal! :D

Unknown 2008. október 17. 14:27  

Szia Virág!

Üdv néked!:)
Olvasgatunk téged!:)

Mezei Virág 2008. október 20. 16:41  

Örülök neki! Puszi nektek!
Un beso!

  © Blogger template 'Isfahan' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP